Kinderboerderij Minnebeek Roosendaal PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag 29 March 2017 13:42

CHEQUE KIWANIS WIJNACTIE UITGEREIKT OP KINDERBOERDERIJ MINNEBEEK IN ROOSENDAAL

Op woensdag 8 maart heeft de Kiwanis Club Roosendaal op de Kinderboerderij Minnebeek aan de Ambrozijnberg een cheque van EUR 1.000,- uitgereikt vanuit het succesvol verlopen Kiwanis Wijnproject.

Daarmee kon de lang gekoesterde wens van zowel de beheerster Joyce de Lange als vele kinderen gerealiseerd worden om het nieuwe stiertje Joris te voorzien van een nieuwe Engelse voederruif en bijbehorende dier- en kindvriendelijke attributen.

Bij de overhandiging waren ook een aantal mini-boeren van de Kinderboerderij Minnebeek van de partij. Zo klein als ze zijn, zo groot en enthousiast zijn ze in het vertellen over hun passie en de verzorging van de diverse boerderijdieren. De aanwezige leden van de Kiwanis Club Roosendaal kregen zo een mooi beeld van hetgeen de kinderboerderij als lokale en regionale ontmoetingsplek voor zowel jong en oud betekent.

Helaas waren de weersomstandigheden op deze dag van dien aard dat een uitgebreide rondleiding over het hele buitenterrein er niet echt in zat. Maar met de belofte dat we als Kiwanis Club Roosendaal daarvoor bij beter weer nog een keer terug zullen komen werd een geslaagde middag op de Kinderboerderij en het Kiwanis Wijnproject onder het genot van koffie en heerlijke koeken afgesloten.


Mocht u n.a.v. deze berichtgeving nog vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via de onderstaande bereikbaarheidsgegevens:


KIWANIS CLUB ROOSENDAAL

Commissie PR & Communicatie

Olav Posthumus

T 06- 23212193

E Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

I www.kiwanisroosendaal.nl

Kiwanis is een internationaal georganiseerde serviceclub. Kiwanis heeft bij haar activiteiten vooral het oog gericht op het welzijn van kinderen. Hierin onderscheidt Kiwanis zich van andere serviceclubs.

Het motto van Kiwanis is niet voor niets “Serving the Children of the World”.

Laatst aangepast op woensdag 29 March 2017 13:54
 
Kring Kids 2016 groot succes PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
zondag 10 July 2016 23:00

Kring Kids 2016 ook weer een groot succes!

De derde editie van Kiwanis Roosendal Kring Kids is wederom een groot succes. Niet alleen het goede doel, theaterwerkplaats Tiuri, heeft een significante ondersteuning gehad in de vorm van een flinke financiele bijdrage (10.000,- euro), ook alle deelnemers hebben gewonnen!

Voor een kleine greep uit de foto's van de voorbereidingen, zie: https://goo.gl/photos/wCPL6LWD58rUU6MM8

Veel interessanter zijn natuurlijk de foto's en video's van de verschillende optredens, de loterij, de prijsuitreiking en wat sfeerimpressies: https://goo.gl/photos/YYkNytFQWWCHoPav6

Kring Kids 2016 in de pers:

En voor een mooie sfeerimpressie over Tiuri, kijk dan op deze youtube video!

Laatst aangepast op vrijdag 03 February 2017 20:38
 
Kiwanis Kring Kids 2016 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Roeland Lengers   
maandag 13 June 2016 23:00

Kiwanis Kring Kids 2016: zondag 10 juli 2016

In samenwerking met Schouwburg de Kring organiseerde Kiwanis Club Roosendaal op zondagmiddag 10 juli 2016:

Kiwanis  “KRING KIDS”  biedt op zondagmiddag 10 juli 2016 van 14.00 – 17.00 uur, kosteloos een podium aan jongeren tussen 6 en 18 jaar met een muzikaal talent en/of ambitie op het gebied van zang,  instrumentale muziek en dans. Een unieke kans om een keer op een groot podium te kunnen optreden.  Er is geen vakjury, maar het publiek kan zelf per categorie een winnaar aanwijzen.

Er zal vooraf een selectie worden gemaakt uit alle aanmeldingen. De optredens duren maximaal 10 minuten en alle stijlen zijn mogelijk. Beleef een prachtige middag met aansluitend een afterparty met DJ en loterij.

KringKids, het begin van een nieuwe traditie!

Wie konden zich aanmelden?

  • Jongeren van 6 t/m 18 jaar.
  • Individuen, groepen, bands etc. met een muzikaal talent en/of ambitie op het gebied van zang, dans en instrumentale muziek.

Hoe aanmelden?

  • Aanmelden kan tot en met 25 juni 2016. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier onderaan deze pagina (nu verwijderd).
  • Stuur daarna een video van je optreden. Hoe je dit moet doen staat in de e-mail die je krijgt na aanmelding.
  • Uit de aanmeldingen zal, zoals hiervoor vermeld, een selectie worden gemaakt. Het is dus bij voorbaat niet meteen zeker dat je wordt uitgekozen. Houd hier wel rekening mee om een eventuele teleurstelling te voorkomen.
  • Vóór 28 juni a.s. ontvang je definitief bericht of je mee mag doen!

Kaartverkoop

    Toegangskaarten voor de schouwburg kunnen binnenkort worden besteld via de website van Schouwburg de Kring. Alle vrienden, familieleden, klasgenoten etc. zijn van harte welkom!
    Kaarten zijn € 5,00 voor volwassenen, € 2,50 voor kinderen. Beide inclusief servicekosten voor garderobe, consumptie en administratie.

Opbrengst gaat naar het goede doel!

Logo NGSKKiwanis Club Roosendaal organiseert al jaren evenementen met een culturele inslag, om op deze manier geld in te zamelen voor kinderdoelen in de regio. De opbrengst van Kiwanis Kring Kids komt dit jaar ten bate van Theaterwerkplaats Tiuri en zal worden verdubbeld door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Meer informatie en contactgegevens

Voor alle vragen over Kiwanis KringKids kun je terecht op het e-mail adres  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Aanmeldformulier:

Nu uitgeschakeld. Tot de volgende keer!

Laatst aangepast op maandag 14 November 2016 18:36
 

Fruitactie 2016

Omdat Kiwanis Roosendaal in 2016 haar 45 jarig jubileum viert, wil de club door middel van een ludieke actie haar dank betuigen aan de Roosendaalse bevolking en het bedrijfsleven.

In lijn met onze doelstelling: ‘het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk welzijn van kinderen’ heeft de club het idee opgevat om in week 17 van 2016 fruit (bananen, appels en kiwi’s) uit te delen op de scholen.

Voor alle leerlingen is in principe een persoonlijk fruitpakketje beschikbaar. In groep 3/4 willen we dat graag met een delegatie van Kiwanis Club Roosendaal persoonlijk overhandigen, met een kort verhaaltje over gezond eten en de herkomst/betekenis van de Kiwi en de banaan.

Dit is een herhaling van een fruitactie uit 2011, welke een groot succes was. Kinderen vinden vooral de bewegende plaatjes van de kiwi's en de bananen erg leuk.

De foto's van deze actie zijn te vinden op: https://goo.gl/photos/dZGFpsjRy8cpRD2i9

Reacties in de Pers zijn ook al binnen:

 
Leo van Leengoed officier in de Orde van Oranje-Nassau PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag 03 May 2016 10:53

Leo van Leengoed officier in de Orde van Oranje-Nassau

Dinsdag 26 april, 2016 is Leo van Leengoed geëerd door middel van een onderscheiding als officier in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om één van de hoogste Koninklijke onderscheidingen die er zijn.

Leo van Leengoed onderscheiding

Onze Leo dankt die hoge eer aan zijn grote verdiensten op het gebied van diergeneeskunde. Eerst op de Universiteit van Utrecht, later als hoofd van het laboratorium voor pathologie van het Centraal Diergeneeskundig Instituut te Lelystad. Van Leengoed is grondlegger van de One Health/One Medicine methode. Uitgangspunt daarbij is dat klinische problemen bij mensen en dieren overeenkomsten vertonen. In 2008 ontving hij de Innovatieprijs ‘Varkens gezonder produceren’, vier jaar later werd hij benoemd tot buitengewoon hoogleraar Porcine Health Management aan de Veterinaire Faculteit van de Universiteit van Pretoria. Jaarlijks brengt hij een aantal maanden in Zuid-Afrika door.

Leo onderscheiden als Officier

Plaatselijk is Van Leengoed voorzitter van Heemkundekring Het Land van Gastel. Hij was voorzitter van de Stichting Child Future Africa, die zich inzet voor de weeskinderen in Zimbabwe. De waslijst was nog groter, want Janssen roemde hem ook voor zijn directeurschap van adviesbureau PorQ, het lidmaatschap van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, de Dierenexperimentele Commissie en de Examencommissie van het European College of Porcine Health Management. Tot slot is hij al geruime tijd betrokken bij de onze Kiwanis Club Roosendaal.

Tekst deels overgenomen uit BN De Stem.

Zie ook het artikel op Omroep Brabant.

Armagnac

Laatst aangepast op dinsdag 03 May 2016 11:12
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 7