Nieuw speeltoestel voor Stichting Wij Samen PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag 06 April 2016 08:26

Kiwanis overhandigt speeltoestel aan Stichting Wij Samen

Wij Samen
Artikel en foto's overgenomen van kijkoproosendaal.nl.

Roosendaal - Vrolijke gezichten gisteren op integraal kindcentrum De Kroevendonk. Medewerksters Albertina en Marjanka kregen van Kiwanis Club Roosendaal een multischommel overhandigd. De kinderen mochten deze direct uitproberen. Dit alles onder goedkeurend oog van een blije De Kroevendonk-directeur Teun Dekker.

Een mooi initiatief deze multischommel, de kinderen hadden er zichtbaar plezier in. “Als eerste integraal kindcentrum van Roosendaal willen we kinderen hier ook echt laten integreren”, aldus Dekker. “Met een bso, basisschool, kinderdagverblijf en Stichting Wij Samen onder één dak is het onderling contact zeer belangrijk en verrijkend. Met speeltoestellen waar alle kinderen gebruik van kunnen maken bevorder je dat contact.”

Kiwanis

De schommel stond al op het verlanglijstje van Dekker, maar de school had er het budget niet voor. Kiwanis Club Roosendaal hield eind vorig jaar een wijnactie. De opbrengst hiervan zou gaan naar Stichting Wij Samen, dat was al snel besloten. Het door Kiwanis gesponsorde speeltoestel werd donderdagmiddag geplaatst en overgedragen aan deze stichting. Het betreft de binnenvariant van de zogenaamde vogelnestschommel: de multischommel.

Wij Samen 2

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is "Serving the children of the world". Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Stichting Wij Samen

Stichting Wij Samen is een (bewust) kleinschalige vorm van opvang en zorg voor kinderen met (ernstig) meervoudige beperkingen. Binnen een kleine groep en met vaste begeleiders krijgen alle kinderen hun eigen programma aangeboden. De stichting is gehuisvest binnen de muren van integraal kindcentrum De Kroevendonk. Initiatiefnemers van Stichting Wij Samen zijn Albertina Rijborz en Marjanka de Vries.

Wij Samen 3

Laatst aangepast op woensdag 06 April 2016 08:34
 
Kring Kids 2015 groot succes PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag 14 July 2015 10:51

Kring Kids 2015 wederom een groot succes!

De tweede editie van Kiwanis Roosendal Kring Kids is wederom een groot succes. Niet alleen de goede doelen hebben een significante ondersteuning gehad in de vorm van een flinke financiele bijdrage, ook de deelnemers hebben gewonnen!

Ondertussen heeft de schrijvende pers ook al wat over deze dag geplaatst:

Zie hieronder wat kleine foto's van de winnaars in de verschillende categorieen (zang, dans, instrumentaal). Voor alle, grote, zeer goede kwaliteit foto's verwijzen we u graag naar onze foto website. En voor wat sfeer impressies in de vorm van videobeelden, opgenomen met een iPhone, kunt u op deze website kijken.

Laatst aangepast op dinsdag 21 July 2015 14:32
 
Kiwanis Kring Kids 2015 PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Roeland Lengers   
dinsdag 09 December 2014 20:52

Kiwanis Kring Kids 2015: 12 juli 2015

In samenwerking met Schouwburg de Kring organiseert Kiwanis Club Roosendaal, zondagmiddag 12 juli 2015:

KringKids 2015 poster

Kiwanis  “KRING KIDS”  biedt op zondagmiddag 12 juli 2015 van 14.00 – 17.00 uur,  kosteloos een podium aan jongeren tussen 6 en 18 jaar met een muzikaal talent en/of ambitie op het gebied van zang,  instrumentale muziek en dans. Een unieke kans om een keer op een groot podium te kunnen optreden.  Er is geen vakjury, maar het publiek kan zelf per categorie een winnaar aanwijzen.

Er zal vooraf een selectie worden gemaakt uit alle aanmeldingen. De optredens duren maximaal 10 minuten en alle stijlen zijn mogelijk. Beleef een prachtige middag met aansluitend een afterparty met DJ en loterij.

KringKids, het begin van een nieuwe traditie!

Wie kunnen zich aanmelden?

  • Jongeren van 6 t/m 18 jaar.
  • Individuen, groepen, bands etc. met een muzikaal talent en/of ambitie op het gebied van zang, dans en instrumentale muziek.

Hoe aanmelden?

  • Aanmelden kan tot en met 1 juni 2015. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier onderaan deze pagina.
  • Stuur daarna een video van je optreden. Hoe je dit moet doen staat in de e-mail die je krijgt na aanmelding.
  • Uit de aanmeldingen zal, zoals hiervoor vermeld, een selectie worden gemaakt. Het is dus bij voorbaat niet meteen zeker dat je wordt uitgekozen. Houd hier wel rekening mee om een eventuele teleurstelling te voorkomen.
  • Vóór 17 juni a.s. ontvang je definitief bericht of je mee mag doen!

Kaartverkoop

    Toegangskaarten voor de schouwburg kunnen worden besteld via de website van Schouwburg de Kring. Toegangsprijs toeschouwers  € 10,00 (inclusief 1 consumptie en garderobegebruik), kinderen tot 12 jaar € 7,50.  Alle vrienden, familieleden, klasgenoten etc. zijn van harte welkom!

Opbrengst gaat naar het goede doel!

Kiwanis Club Roosendaal organiseert al jaren evenementen met een culturele inslag, om op deze manier geld in te zamelen voor kinderdoelen in de regio. De opbrengst van Kiwanis Kring Kids komt ten bate van stichting Het Raakt U en Kindercafé Yess in Kruisland.

Meer informatie en contactgegevens

Voor alle vragen over Kiwanis KringKids kun je terecht op het e-mail adres  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Aanmeldformulier:

De inschrijving voor Kiwanis Kring Kids is gesloten.

Laatst aangepast op dinsdag 14 July 2015 10:51
 
Zwemdag voor Stichting Het Raakt U PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag 11 November 2014 14:50

Met ruim honderd kinderen met een beperking toog stichting Het Raakt U op maandag 20 oktober naar zwembad De Niervaert in Klundert. Daar wachtte hen de Zwemdag: een van de activiteiten van de stichting, mogelijk gemaakt door een gift van Kiwanisclubs Roosendaal en Bergen op Zoom.

Voor een impressie van deze dag kun u kijken op onze fotopagina van deze fantastische dag.

Onderstaand overzicht komt uit de Gazet Roosendaal/Bergen op Zoom, d.d. 29 oktober 2014. Klik op de afbeelding om naar het volledige artikel te gaan.

Gazet Roosendaal/Bergen op Zoom

Voor een stukje uitleg en geschiedenis over Stichting Het Raakt U kunt u op onderstaand plaatje klikken voor het volledige artikel.

Niervaert Klundert Stichting het Raakt U

Laatst aangepast op dinsdag 11 November 2014 15:04
 
Kiwanis schenkt troostknuffels PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag 21 July 2014 23:00

Serviceclub Kiwanis Roosendaal draagt het Franciscus Ziekenhuis een warm hart toe. Al meerdere malen hebben zij middelen geschonken om onze jeugdige patiëntjes troost en afleiding te bieden tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Het klimrek in de patio van de kinderafdeling en diverse speeltoestellen van Renske de Rups zijn zo maar enkele voorbeelden van hun betrokkenheid.

knuffels

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 7